Är ni intresserade av att köpa Pom eller bara intresserad av rasen och har frågor är ni varmt välkomna att höra av er till oss.


Att bli valpköpare hos oss innebär att ni kommer få en underbar kompis i flera år och ni får livslång support.


Vi vill att ni har tänkt igenom ert hundköp ordentligt så att ni vet att ni har tiden och intresset. Tänk på att den nya familjemedlemmen kan leva i kanske 15 år. En hund ska inte heller lämnas ensam mer än MAX fyra/fem timmar/dag. En liten valp inte alls den första tiden.


En pom kräver inte jättemycket motion men den kan även hänga med på längre rundor trots sin storlek. Den vill också ha lite aktivering och sysselsättning för att må bra. Pommen älskar när det händer saker men den älskar också att mysa med matte/husse i soffan när man kollar på tv.


En pom har både underull och täckhår och pälsen skyddar mot både värme och kyla, en pom ska alltså inte klippas ner/rakas. Läs mer under "Pälsen" ang Clipping Alopecia.


Om ni är intresserade av en valp går det bra att ringa eller maila. Skickar ni ett mail så vill vi att ni berättar lite om er själva/er familj, hundvana, vad ni tänkt göra med hunden och om ni vill ha en tik eller hane. Tänk på att det är viktigt att ni är ärliga med era planer och vad ni söker, vi gör vårt bästa för att rätt valp ska hamna i rätt hem och passa till det man söker. Man kan aldrig lova hur en valp utvecklas och alla säljs som sällskapshundar, men har man andra önskemål såsom utställning, agility, avel osv så säg det så väljer vi den valp som ser ut att passa bäst.


Vi har inte valpar hela tiden och ibland kan man få vänta lite,( den som väntar på nått gott ) under tiden är det viktigt att ni håller kontakten och visar att ni är intresserade. Vi vill gärna om möjligt träffa er innan vi lovar bort någon valp så både ni och vi känner att allt känns bra. Ibland blir det inte så pga avstånd och det är ok om allt känns bra genom mail/telefon. Vi vill vara säkra på att våra pommar får bästa tänkbara hem så vi hoppas att ni förstår att vi inte bara kan lova bort dem så lätt. Vid ca 8-10 v ålder får man sen komma och hämta sin lilla valp. Under valpkit kan ni läsa om vad som följer med valpen.


Nån gång kan vi även ha pommar som ska sättas ut på foder el en äldre hund som söker nytt hem så är ni intresserade av det så hör av er.


När valpen flyttat hem till er vill vi fortsätta hålla kontakten för att få veta att de mår bra och att allt funkar. Vi vill gärna följa valparnas utveckling och hoppas därför att ni vill skicka bilder eller varför inte komma på besök och visa upp er familjemedlem. Ni ska också veta att om det är någonting ni undrar så är det aldrig för sent/tidigt att ringa. Vi finns alltid här för er.


Känner ni nu att ni tror att en underbar liten pom är rasen för er så är ni varmt välkomna att maila el ringa oss =)

Lycka till med er valp =)